Vacature Directeur bij het Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging

02-09-2024

De Burcht, Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging (WBV), zoekt een directeur voor 24,5 tot 28 uur per week (0,7/0,8 fte). De directeur heeft een aanjaagrol en fungeert als boegbeeld voor het WBV. Daarnaast zal de directeur leidinggeven aan het WBV en zelfstandig onderzoek verrichten binnen het onderzoeksprogramma van het WBV.

Wat vragen wij?

We zoeken een directeur met een academische opleiding, bij voorkeur gepromoveerd, die ervaring heeft met het leidinggeven aan professionals. De directeur heeft aantoonbaar kennis van en ervaring met onderzoek op het werkterrein van de arbeidsverhoudingen. Goede schrijfvaardigheid en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid zijn belangrijk. Affiniteit met de vakbeweging is een must.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor:

- Het realiseren van het doel van het WBV.

- Het opstellen en de uitvoering van het meerjarenonderzoeksprogramma van het WBV.

-  Het organiseren van debatten, symposia, het uitbrengen van publicaties en andere activiteiten van het WBV.

-  De uitstraling van het WBV als toonaangevend onderzoeksinstituut op het gebied van arbeidsverhoudingen.

-  Het leidinggeven aan de onderzoekers bij het WBV.

-  Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.

-  Het onderhouden van de relatie met het bestuur van Stichting de Burcht, het curatorium van het WBV en de FNV.

-  De externe vertegenwoordiging en lobby van het WBV (naar media, sociale partners, wetenschappelijke wereld en andere relevante partijen).

-  Het verrichten van zelfstandig onderzoek naar thema’s die van strategische betekenis zijn voor de vakbeweging.

Het volledige profiel van de functie vind je in de bijgevoegde PDF.

Wat bieden wij?

We bieden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, waarop de cao FNV Organisaties van toepassing is. De functie van directeur is ingedeeld in schaal 15. Uitgaande van een 35- urige werkweek bedraagt het salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, € 5.561 tot € 7.761 bruto per maand, te vermeerderen met 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Kandidaten voor de functie kunnen tot en met 1 oktober 2024 hun belangstelling tonen door een motivatiebrief en c.v. te mailen naar pdecasparis@afmp.nl.

Wil je meer weten?

Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Pauline de Casparis (pdecasparis@afmp.nl of 0648525132), behalve in de week van 9 tot en met 13 september. In die periode is Douwe van der Zweep (DvdZweep@aob.nl, 0653316470) beschikbaar.

Vacaturetekst in PDF

Top